top of page
Foto Peter al zaaiend.jpeg

Ons verhaal

Jan, Matthias en Adriaan Van Buggenhout zijn de 3e en 4e generatie op de boerderij te Londerzeel. Sinds 100 jaar worden op de boerderij dieren gehouden en groenten gekweekt. Jan Van Buggenhout baat sinds 1985 de boerderij uit. Jan bate een klassiek gemengd bedrijf uit, met groenten en varkens. De groenten werden vermarkt via de veiling. Sinds 2012 gingen we onze eigen weg. Om het bedrijf te sturen van uit onze passie en gedrevenheid besloten we meer van onze groenten te verkopen via de korte keten.  In 2014 is de oudste zoon Matthias (4e generatie) mee in het bedrijf gestapt. In 2019 bracht Adriaan terug dieren op de boerderij. Sinds januari 2022 zijn we in omschakeling naar een biologisch gecertificeerde boerderij.

Kopie van Kopie van Kopie van [Oorspr. grootte] [Oorspr. grootte] Zonder titel.png

biogroenten

Enkele jaren geleden beslisten we om niet mee te gaan in de agro-industrie en zijn we meer verschillende soorten groenten gaan kweken op kleinschalige basis. Zo kozen we bewust om te verkopen via de korte keten, o.a. thuisverkoop. De laatste jaren zijn we teruggegaan naar de essentie: smaakvolle groenten kweken.

Op een oppervlakte van 4 ha worden diverse soorten groenten en aardbeien gekweekt. Één van onze zomerse topproducten zijn de vollegrondstomaten uit de plastiek serre. We kweken ook vergeten groenten zoals: aardpeer, warmoes, schorseneer, rode biet, koolrabi en pastinaak.

hoevevlees

Onze dieren zijn van vrije uitloop en worden op onze eigen boerderij grootgebracht met eigen granen en voedergewassen. Door het kleine aantal dieren kunnen we hen de nodige aandacht en zorgen geven.

Het welzijn en de goede zorgen voor onze dieren staan voorop, zo kan er kwalitatief vlees geproduceerd worden.  Al het vlees wordt hier op de boerderij bereid zonder toevoegingen, door onze eigen erkende slager, Adriaan (Van Buggenhout), met kennis van versnijdingswijze en bereidingen.

Kopie van Kopie van Kopie van [Oorspr. grootte] [Oorspr. grootte] Zonder titel (1).png
bottom of page