top of page
jsqkdlhqsjlf.jpg

Seizoensmaak
Wat doen wij (anders)?

​Graag vertellen we ons verhaal van biologische groenten tot natuurvlees:

​

BIOLOGISCHE GROENTEN

​

We kiezen bewust om te verkopen via korte keten en om te schakelen naar biologische en teelt. Dit brengt ons bij de essentie: smaakvolle groenten kweken. Op een oppervlakte van 4 ha worden diverse soorten groenten en aardbeien gekweekt. Één van de zomerse topproducten zijn de vollegrondstomaten uit de serre. We kweken ook vergeten groenten zoals: aardpeer, warmoes, schorseneer, rode biet, koolrabi en pastinaak.​

Matthias en Mohammed zijn experts in het kweken van biologische seizoensgroenten. Ze streven ernaar om in dit klimaat een variatie aan groenten te telen (ook in de winter).​​ Door afdekking en gebruik van serres kunnen ze tot laat in het winterseizoen nog bladgewassen kweken zoals veldsla, winterpostelein, mizuna, mosterdblad en barbarakers. Dus ook in de winter kunnen we genieten van een vers slaatje!
 

​

SCHARRELVARKENS & PLUIMVEE

​

We brengen het dier groot op biologische grond met deels eigen gekweekt biologisch voedsel en bierdraf van een lokale brouwer. De varkens zijn een kruising van swiss large white en piétrain, dit is een robuust ras dat het liefst buiten loopt. Voor het kweken van deze varkens hebben we een fijne samenwerking met de tuinbouwschool van Merchtem. Ze worden gekweekt met het respect dat ze verdienen. De varkens krijgen de ruimte voor hun natuurlijk sociaal gedrag en hebben een goed leven zonder stress. De biggen blijven zo lang als nodig bij hun moeder om te zogen. Daarna groeien de biggen verder op de biologische velden van de boerderij. Door deze aanpak kost het grootbrengen van de biggen tijd en geduld. Maar investering in het welzijn van de dieren loont en dat kan je ook proeven.         

Naast varkens dartelt er gevogelte op de velden zoals kalkoenen, kippen, eenden en parelhoenen. We streven om ook hun voeding zoveel mogelijk aan te vullen met eigen geteeld biologisch voedsel. ​Ook bieden we rundsvlees en kalfsvlees aan. Hiervoor werken we samen met boerderij Rumina en de Donkenhoeve. Deze dieren leven buiten en zijn grasgevoederd. Het volwassen rundsvee wordt minimum 4 jaar en de kalfjes zijn stieren.

 

NATUURVLEES

​

De verwerking tot een lekker stuk vlees gebeurt dan weer in het atelier van boerderij Seizoensmaak. Adriaan kiest bewust om terug te gaan naar de essentie. Samen met zijn rechterhand Ahmed laten ze niets van het dier verloren gaan, vlees eten mag een bewuste keuze zijn. Een keuze voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

eu-organic-logo-600x400_0.png
bottom of page