top of page

Adriaan

Van kinds af was Adriaan geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft. 

Daarom ging hij een opleiding volgen aan de bakkerij, slagerij, hotel school ‘Ter groene poorte’ in Brugge.

Waarna hij 5 jaar ervaring opdeed bij plaatselijke beenhouwers.

Om daarna mee in het bedrijf te stappen en terug dieren te introduceren op de boerderij.

Zo is het idee beginnen groeien, de dieren zelf grootbrengen op een kleinschalige, dier- en milieuvriendelijke wijze. Versnijden en bereiden in eigen atelier op onze boerderij.

 

Ongeveer 5 jaar geleden kochten we onze 1e kuikens. Die we dan grootbrachten met onze eigen gekweekte granen en groenteresten. We kozen voor trager groeiende, maar sterke kippenrassen met een betere smaak en fijnere kwaliteit van vlees.

Zoals Kabir en Naakthalzen. Deze rassen kunnen buiten scharrelen en hebben geen complexe stallen nodig.

De kippen blijven tot wel 12 weken op onze boerderij, zo hebben ze de tijd om te groeien en dat proef je ook in het vlees.

 

Wat later kwamen de varkens, hier was het plan (vrij simpel) de varkens MOETEN buiten lopen met dezelfde voeding als de kippen. Pure tarwe, gerst en maïs, met als surplus gekookte aardappelen en groenteresten.

Hetzelfde doen we met de kalkoenen, parelhoenders en eenden.

 

Voor het rundvlees zijn we op zoek gegaan naar een koe die niet puur voor het vlees gekweekt wordt.

Zo zijn we terecht gekomen bij Fleckvieh – Holstein, een dubbeldoel ras.

Een robuuste koe die na haar carrière als melkkoe ook nog lekker vlees geeft.

Dit vlees is mooi vet-dooraderd, waardoor het mals, sappig en smaakvol is. Vlees van dubbeldoel koeien heeft een lagere CO2 Footprint vergeleken met “klassiek” vlees.

Dit hebben we kunnen verkrijgen via een samenwerking met onze neef.

Contacteer mij

Ook voor info over onze traiteurdiensten kan je bij mij terecht.

Tel. Adriaan: 0478 79 93 61

bottom of page